שליחים עובדים בישראל
time icon 02 August 2023 מרכז העזרה לשליח זמן קריאה

הכנה לטיול הגדול - המדריך המלא!

גוזרים חוגר בקרוב? אתם עם רגל אחת באזרחות? הראש כבר מתחיל לפנטז על הטיול הגדול? אם כך, הגעתם למקום הנכון! אנחנו כאן כדי לעזור לכם לממש את טיול החלומות שלכם. בשורות הבאות מחכה לכם הסבר מפורט על כל מה שצריך לדעת בנושא הכנה לטיול הגדול: 

חלק 1: כמה כסף לחסוך לטיול הגדול?

חלק 2: איך לחסוך כסף לטיול הגדול?

חלק 3: רשימת ציוד לטיול הגדול

סיכום: הכנה לטיול הגדול היא בשבילכם

מוכנים להמריא להרפתקה? בואו נצא לדרך, ובסוף המדריך הזה תדעו גם אתם איך להתכונן לטיול הגדול.

חלק 1: כמה כסף לחסוך לטיול הגדול

חמשת השאלות שיעזרו לכם להבין כמה כסף לחסוך לטיול הגדול

ראשית, חשוב להבין שהתשובה לשאלה ״כמה כסף לחסוך לטיול הגדול?״ אינה חד משמעית. זאת משום שהיא תלויה בהרבה מאוד משתנים הקשורים לאופי הטיול שאתם מתכננים. בחלק הזה של מדריך ההכנה לטיול הגדול נעזור לכם לשאול את השאלות הנכונות, כך שתוכלו להבין עם עצמכם איזה סוג של טיול אתם מתכננים, וכמה כסף עליכם לחסוך עבור טיול שכזה. 

שאלה: 1 יעד החלומות שלכם - איפה אתם מתכננים לטייל?

מתכננים טיול במזרח? דרום אמריקה? אולי אוסטרליה, או אפילו ארה״ב? זכרו שהמחירים משתנים מיבשת ליבשת, ואפילו ממדינה למדינה בתוך היבשת בה תטיילו. כחלק מההכנה לטיול הגדול, חשוב שתדעו מראש פחות או יותר את סדרי הגודל של המחירים ביעדים שסימנתם. אנו ממליצים לכם לעשות את שיעורי הבית מראש, ולקרוא קצת על עלויות ביעד שלכם. עדיף מכך, נסו לאתר מישהו שכבר טייל במקום שאליו אתם מתכננים להגיע וקבעו איתו פגישה. כך ברגע האמת לא תופתעו מהעלויות השונות ותמצאו את עצמכם מכניסים ידיים לכיסים ריקים. הכנה מוקדמת תשתלם לכם, ומהר מאוד תרגישו יותר חכמים ומסודרים. 

כדי לעזור לכם להתכונן, הנה כמה כללי אצבע במחירי השהות ביעדים שונים שבהם ישראלים עורכים טיול גדול אחרי הצבא:

  • המזרח הרחוק (הודו, תאילנד, וייטנאם, ועוד) - ככלל, השהות באזורים אלו הכי זולה משאר האזורים בעולם

  • דרום אמריקה (ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי, ברזיל, ועוד) - מחירי שהות זולים מאוד ביחס לארץ, אך באופן כללי יותר יקרים מהמחירים במזרח

  • אירופה ואוקיאניה (אוסטרליה וניו זילנד) - עלויות של מדינות מפותחות, יותר יקרות מדרום אמריקה 

  • ארה״ב וקנדה - הכי יקרות מתוך הרשימה

הכנה לטיול הגדול - המדריך המלא!

שאלה 2: זמן שווה כסף - כמה זמן אתם מתכננים לטייל?

חושבים על יורוטריפ קצר? קפיצה של חודש למרכז אמריקה? חצי שנה בהודו ובארצות המזרח? משך הזמן שתבחרו לטייל משפיע על אופן ההכנה לטיול הגדול, כמו גם על העלות שלו. באופן טבעי, טיול ארוך אומר יותר זמן שתצטרכו לכלכל את עצמכם, ולהיפך. הכוונה היא לא רק להוצאות השוטפות על לינה, אוכל, תחבורה, ואטרקציות. חשוב לזכור שגם מחיר הביטוח לטיול הגדול שתשלמו יתייקר. עבור טיול ארוך תצטרכו לרכוש ביטוח אשר יכסה אתכם במשך תקופה ארוכה יותר. 

שאלה 3: מקל, תרמיל, או בטן-גב - מהו סגנון הטיול שלכם?

שאלה נוספת שאם תדעו לענות עליה תוכלו לדעת בצורה יותר טובה כמה כסף לחסוך לטיול הגדול. האם אתם מתכננים טיולים בטבע, שהייה בערים גדולות, אולי שילוב של שניהם? אתם מתכננים ביקורים באתרים מפורסמים, לערוך שייט לאיים, להגיע לאזורים המרוחקים והנידחים ביותר שמצריכים רכב? אולי אתם מעוניינים למצוא הוסטל נחמד בעיירה קטנה ולשהות שם חודש? או לעשות אותו הדבר במלון ברמה גבוהה בעיר מרכזית? סגנון הטיול שבו אתם מעוניינים ישפיעו מאוד על העלויות שתצטרכו לשלם. ככלל, שהייה תקופתית בערים גדולות נוטה להיות יקרה יותר. 

מעבר להבנת עלות סגנון הטיול שלכם, יש עוד ניואנסים שאולי לא חשבתם עליהם. לדוגמה, באזורים מסוימים ובתקופות מסוימות עשויות להתקיים עלויות שלא חשבתם עליהן מראש. לדוגמה,  בחבל הארץ פטגוניה המתפרס על פני ארגנטינה וצ'ילה, לקראת עונת הקיץ בחצי כדוה״א הדרומי (חודשים דצמבר עד פברואר), תיירים רבים מכל העולם מגיעים לאזור כדי לטפס על הפסגות המשוננות ולבקר בקרחונים המרהיבים של פטגוניה. למרות שמדובר באזור מאוד מרוחק, הביקוש הגדול בתקופה זו של השנה הופך את השהייה באזור ליקרה משמעותית מתקופות ואזורים אחרים בשנה - באופן שיכול להשפיע משמעותית על תקציב המטייל. לכן, אם אתם מתכננים טיול אחרי צבא שופע טרקים באזור זה וחשבתם שסגנון טיול שכזה צפוי להיות זול יותר משהייה בעיר, תופתעו לגלות שתקציבכם ייגמר מהר משציפיתם. 

שאלה 4: מפו את ההוצאות שלכם והבינו על מה אתם מוכנים להתפשר?

כשאתם חושבים כמה כסף לחסוך לטיול הגדול, חשוב להבין מהן ההוצאות העיקריות שאתם צפויים להתקל בהן במהלך הטיול. מהניסיון שלנו בהכנה לטיול הגדול ותכנון תקציב עבורו, אתם צפויים להתקל במספר הוצאות מרכזיות: אוכל, לינה, תחבורה (כולל טיסה), אטרקציות וביטוח. כדי שתוכלו להבין כמה כסף לחסוך לטיול הגדול, אנחנו ממליצים לחקור קצת ולקרוא כמה עולה כל אחד מהדברים האלו במדינת היעד שלכם. 

חשוב באותה מידה, אנחנו מאוד ממליצים להבין מה מהדברים האלו הם החשובים ביותר עבורכם. כך תוכלו לדייק את תקציב הטיול הגדול שלכם, לחסוך עלויות על הדברים שפחות מעניינים אתכם, ולחסוך מהר יותר יותר לטובת הדברים שיותר מעניינים. איך עושים את זה? הנה כמה רעיונות:

  • אוכל: אם אתם רואים את עצמכם אוכלים אך ורק במסעדות במהלך הטיול הגדול שלכם, קחו בחשבון שמשמעות הדבר היא שזה יעלה לכם יותר כסף. וזה בסדר אם קולינריה מקומית היא חלק מהכיף שלכם בטיול הגדול. אבל אם אתם מעדיפים לחסוך לטיול הגדול קצת יותר מהר ומוכנים להתפשר על שירות במסעדות, תוכלו לחסוך המון אם תקפידו לקנות מצרכים בסופרמקרט או בשוק המקומי ולבשל לעצמכם. למשל, אם תטיילו באוסטרליה תוכלו לאכול ארוחה בבית קפה שתעלה לכם בממוצע כ-15 דולרים אוסטרליים (כ-35 ש״ח). מצד שני, באותו סכום תוכלו לרכוש מצרכים בסופרמרקט שעשויים להספיק לכם ל-3-4 ארוחות. לכן כשאתם תוהים כמה כסף לחסוך לטיול הגדול, שאלו את עצמכם מה יותר חשוב לכם - ארוחות במסעדות או טיול ארוך יותר? אין תשובה נכונה או לא נכונה, יש רק את סדר העדיפויות שלכם. 

  • לינה: איפה אתם מתכננים ללון רוב הזמן? הוסטלים, מלונות, קמפינג? מלונות הם מן הסתם האופציה היקרה ביותר, לכן רוב המטיילים אחרי צבא נוטים להתרחק ממלונות ולהעדיף לשהות בהוסטלים. אך גם בהוסטלים יהיו לכם הזדמנויות לחיסכון. למשל, חדרים משותפים בהוסטלים לרוב זולים מחדרים פרטיים, ולאורך זמן מדובר בהבדל משמעותי בהוצאות ובתכנון כשאתם שואלים כמה לחסוך לטיול הגדול. קחו למשל את קיטו, בירת אקוודור, שבדרום אמריקה. המחיר עבור לינה בחדר משותף בקיטו הוא באזור ה-7-9 דולר אמריקאי ללילה. חדר פרטי יעלה לכם לא פחות מ-10 דולר ללילה, וברוב המקרים אף הרבה יותר. 

  • מה לגבי לינה בשטח בטיול הגדול? מעטים האנשים שלנים בשטח במשך טיול גדול שלם, אך יש לציין שזו גם אפשרות. היא פחות נהוגה בערים גדולות ורלוונטית יותר עבור מטיילים בטבע. אבל אין ספק שזו האפשרות הזולה ביותר - בחינם, או עלות של דולרים בודדים בחניונים או אזורים מוגדרים לקמפינג. האם זה מתאים לכל אחד, כל הזמן? כנראה שלא… אתם חשופים למזג האוויר, איתני הטבע (שטפונות, גשם, בוץ ועוד), ולרוב האנשים הגב מתחיל לכאוב אחרי כמה ימים של לינה תחת כיפת השמיים. לכן, כאשר אנחנו שואלים כמה לחסוך לטיול הגדול, חשבו לא רק על הכסף, אלא גם על הנוחות והבריאות שלכם - ושלבו בין אפשרויות הלינה. ככה תוכלו גם לטייל בתקציב וגם ליהנות מחוויות לינה שונות ומגוונות.    

  • טיסה תחבורה: כששואלים כמה כסף לחסוך לטיול הגדול יש לזכור את ההוצאה היחידה הגדולה ביותר שצפויה לכם - הטיסה. מחירי הטיסות היום נחשבים יחסית נוחים ביחס לעבר, אבל עדיין מדובר בהוצאה של כמה אלפי דולרים - בעיקר אם אתם טסים למקומות מרוחקים כמו המזרח הרחוק, דרום אמריקה או אוסטרליה וניו זילנד. אבל ההוצאות על תחבורה לא מסתיימות כשאתם נוחתים. להפך. כשאתם מחשבים כמה כסף לחסוך לטיול הגדול עליכם לזכור שהוצאות התחבורה הן מהמשמעותיות ביותר שצפויות להיות לכם בארץ הטיול. למרבה המזל, גם כאן אפשר לחסוך על ידי דיוק סדרי העדיפויות שלכם. לכן שאלו את עצמכם, איך את מתכננים להתנייד? האם אתם מתכננים לשכור רכב במהלך כל התקופה? לקנות רכב משלכם ולקראת סוף הטיול למכור אותו? אולי להסתמך על תחבורה ציבורית ולקנות כרטיס אוטובוס או רכבת בעת הצורך? או אולי להתבסס על טוב ליבם של אחרים כמסע טרמפים? אנחנו ממליצים לכם להשאיר מקום להרפתקאות בדרך, אך גם חשוב שתבואו עם מודעות כלשהי לגבי סוג ההתניידות שלכם. כי לתחבורה יש השפעה משמעותית על הסכום שתצטרכו לחסוך לטיול, וגם פה תצטרכו לקבל החלטה מה אתם מעדיפים - לחסוך לטיול הגדול קצת יותר כסף ולשכור, לקנות רכב משלכם וליהנות מנוחות מקסימלית (ואם כן, איזה סוג?), או להתפשר קצת על נוחות ולבחור מראש בתחבורה ציבורית. 

מפה ומצלמה
  • אטרקציות: הרבה אנשים מתכננים בטיול הגדול למלא את הימים באטרקציות. אבל אם חוסכים כסף לטיול הגדול צריך לזכור שלאטרקציות יש מחיר יחסית גבוה. אז כמה אטרקציות חשובות לכם? האם הכיף שלכם הוא לבקר בכל פארק מים, מוזיאון, או אתר ספורט אתגרי? אם כן, דעו שאטרקציות יכולות להיות אחד הגורמים הבולטים להיעלמות שטרות מהארנק, לכן קחו זאת בחשבון בתהליך ההכנה לטיול הגדול שלכם. עם זאת זכרו כי מטרת הטיול היא שתיהנו. לכן אם בא לכם על צניחה חופשית ואתם יכולים להרשות לעצמכם, לכו על זה (רק שימו קסדה, כן?).


  • ביטוח לטיול הגדול: הרבה צעירים אחרי צבא שומעים את המילה ביטוח ומיד מתחילים לפהק. אבל אם אתם מנסים להבין כמה כסף לחסוך לטיול הגדול, כדי שתקראו את הפסקה הזו בכל זאת. בשורה התחתונה, ביטוח נסיעות הוא דבר מאוד חשוב. אם חלילה תפצעו או שיקרה לכם משהו, ביטוח נסיעות (בהתאם לפוליסה שבחרתם) הוא מה שיאפשר לכם לקבל טיפול רפואי בעלות סמלית או בחינם (במקום לשאת בהוצאות שיכולות להגיע לאלפי דולרים). קיים מספר גדול של חברות ביטוח נסיעות. חברות אלו מציעות כיסויים שונים במחירים משתנים, אבל ככלל ניתן לומר שהעלות של כל יום כיסוי היא כמה דולרים בודדים. העלות משתנה בהתאם לאזור שאליו אתם טסים (אזורים פחות מפותחים עולים יותר), והאם אתם צפויים לערוך פעילויות עם סיכון כמו ספורט אתגרי. כמובן שאם אתם טסים לתקופה ממושכת של מספר חודשים, עלות זו צפויה להצטבר לסכום שעשוי להגיע לכמה מאות דולרים או אפילו אלפים - ותצטרכו להיערך לכך כשתתכנו כמה כסף לחסוך לטיול הגדול. שימו לב שגם כאן קיים מנעד גדול מאוד של חיסכון. לדוגמה, תוכלו לבחור האם לכסות בביטוח שתקנו ציוד אלקטרוני (כמו סמארטפונים ומחשבים ניידים) וכבודה (בעיקר המוצ'ילה שהופכת לבית של כל מטייל), אפשרויות לחילוץ אווירי בעת סכנה, ועוד. איך יודעים על מה אפשר לחסוך בביטוח הנסיעות? שוב, מדובר בזיקוק סדר העדיפויות שלכם. אם למשל אתם יודעים שהסמארטפון חשוב לכם מאוד אבל המוצ'ילה מכילה בעיקר בגדים שניתן לקנות מחדש, אולי שווה לוותר על הכיסוי לכבודה? לכן, בדקו היטב את הפוליסה שמציעים לכם, ונסו להבין מה חשוב לכם. כך תוכלו לחסוך לטיול הגדול באופן מדויק יותר.

שאלה 5: אמור לי מי הם חבריך - עם מי אתם מטיילים?

עוד פקטור משמעותי בחישוב של הסכום  לחסוך לטיול הגדול הוא מה האופי של האנשים שאיתם תטיילו? מטיילים רבים יאמרו לכם ״איכות הטיול נקבעת על פי האנשים שבו״. ובאמת, בסוף היום, אתם רוצים לטייל עם אנשים שאתם אוהבים, שגורמים לכם להרגיש חלק ועושים לכם טוב על הלב. למרות זאת, לכל מטייל יש רצונות שונים ולעיתים גם תקציב שונה. על מנת לדעת כמה כסף לחסוך לטיול, עדיף שתדעו פחות או יותר מהו סוג האנשים שאיתם הייתם רוצים לטייל. לצורך העניין, אם תבחרו לטייל עם חובבי אטרקציות, כנראה שגם אתם תמצאו את עצמכם מוציאים כסף על אטרקציות, בין אם תרצו זאת ובין אם לא. הדבר נכון גם ללינה, כמו גם לאוכל. הרי אם החברים שלכם אוכלים במסעדה אתם כנראה לא תנטשו אותם ותלכו לבשל לעצמכם. 

אז אם נסכם: 

לשאלה כמה כסף לחסוך לטיול הגדול אין תשובה אחת. התשובה לשאלה הזו אישית לחלוטין. עם זאת, אנחנו כן ממליצים לכם לשאול את השאלות שכתבנו למעלה כדי שתבינו כמה כסף צפוי לעלות לכם יום ממוצע בארץ היעד, ולאלו להוסיף את ההוצאות הגדולות שצפויות לכם, בראשן טיסה, ביטוח נסיעות, וקניית או השכרת רכב במידה ואלו על הפרק. מענה על שאלות אלו יספק לכם בסיס יחסית מוצק שבעזרתו תוכלו להבין כמה כסף לחסוך לטיול הגדול. 

שימו לב: מה שלא יצא לכם בתור התשובה לכמה כסף צריך לחסוך לטיול הגדול, ההמלצה שלנו היא להוסיף לטיול הגדול עוד 20-25% כמקדם ביטחון. הרבה דברים יכולים לקרות על הדרך, ותשלומים בלתי צפויים עשויים לפגוש אתכם בכל מיני מקומות. כי התשובה לכמה לחסוך לטיול הגדול היא בגדר השערה המבוססת על הידע והתוכניות הנוכחיים שלכם. אבל מה אם למשל שער הדולר יעלה כשתהיו בטיול ובאופן יחסי לשקלים שבחשבון הבנק שלכם הכל יהפך ליקר יותר? ומה אם תאבדו ציוד יקר ערך? או אם תחליטו להאריך את הטיול, או להשתתף בקורס שאתם מרגישים שיעשה לכם טוב? לכן, כשאתם מתכננים כמה כסף לחסוך לטיול הגדול, תנו לעצמכם קצת חמצן פיננסי מראש, וחסכו 20-25% יותר מהמספר שתקבלו ליתר ביטחון.

חלק 2: איך לחסוך כסף לטיול הגדול?

רבותא, רבותא: איך לחסוך כסף לטיול הגדול ובמהלכו?

לאחר שנסגרתם על תקציב, עכשיו הגיע הזמן לדבר על איך לחסוך כסף לטיול הגדול. הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם לחסוך כסף לטיול הגדול…

אמא, חזרתי: חוזרים הביתה כדי לחסוך כסף לטיול הגדול

לכל חיסכון למטרה חשובה ישנם שני פנים. הפן הראשון הוא להרוויח כסף, ועל כך נדבר בהמשך. פן חשוב באותה המידה הוא צמצום הוצאות. ואיזו דרך טובה יותר יש לצמצום הוצאות מאשר לחזור הביתה, לגור עם ההורים? 

אוקי, אוקי, אנחנו יודעים שלחזור לגור עם ההורים יכול להיות… מורכב. לכל אחד מאיתנו קשר ייחודי עם ההורים, וכמובן גם רצונות שונים מבחינת עצמאות בחיים. והרי אם אתם שואלים עכשיו איך לחסוך כסף לטיול הגדול זה כנראה כי כבר טעמתם עצמאות בשירות הצבאי, ואתם מחפשים דרך לחקור את העצמאות שלכם אפילו יותר בטיול הגדול. אבל הנה משהו חשוב שעליכם לקחת בחשבון כשאתם חושבים איך לחסוך כסף לטיול הגדול: שכירות, ארנונה, חשבונות, קניות… כל הדברים האלו עולים אלפי שקלים בחודש. ואם ההורים שלכם מפרגנים, והחדר שלכם מוכן והבישולים של אמא על הכיריים - לחזור לגור עם ההורים (או לפחות לחכות עם שכירת מקום משלכם) חוסך לכם אלפי שקלים בחודש, שאותם תוכלו להקדיש לטיול הגדול. לכן, אם נוח לכם ומתאים להורים, אל תתביישו. גזרו את החוגר, וחזרו הביתה לאמא ואבא לשנה הקרובה לפחות שבמהלכה תוכלו לעבוד כדי לחסוך כסף לטיול הגדול. 

ובנימה זו, בואו נבחן עכשיו כמה דרכים שיכולות לעזור לכם לא רק לצמצם הוצאות, אלא גם להרוויח כסף לקראת הטיול הגדול.


עבודה עברית: איפה כדאי לעבוד כדי לחסוך לטיול הגדול

חלק גדול מהחיילים המשוחררים פונים לעבודה מועדפת או עבודה במלצרות כדי לחסוך לטיול הגדול. אנחנו רוצים לנצל את החלק הזה של המדריך שעוסק באיך לחסוך כסף לטיול הגדול כדי לגרום לכם לחשוב קצת אחרת על הנושא של עבודה אחרי צבא, ולנסות לאתר הזדמנויות שאולי יהיו לכם יותר משתלמות. 

למשל, ידעתם ישנם קורסי תעודה קצרים שבעזרתם תוכלו להתקבל למגוון משרות אטרקטיביות זמניות: קורסים בעיצוב גרפי, קורסים בחשבונאות, השתלמויות בתחום החינוך… הרבה מההשתלמויות ההאלו מכוסות על ידי הפיקדון הצה"לי, והן יפתחו עבורכם דלת לעבודות שיתנו לכם שכר משתלם מאוד. מקום טוב להתחיל בו כדי לטעום את המים הוא אתר הממשלה, שם מוצעים מגוון קורסים מקצועיים בחינם בתחומי עיסוק שונים: קורס באקסל, קורס לשפה הערבית, מבוא לפסיכולוגיה, ועוד עשרות קורסים נוספים. מי יודע איזה הזדמנויות הקורסים האלו יפתחו לכם, וכיצד הם יעזרו לכם לחסוך כסף לטיול הגדול? 

רוצים דוגמה נוספת לכניסה לעבודה שתאפשר לכם להרוויח כסף לטיול הגדול שאיננה במסלול המוכר של מלצרות/אבטחה? בבקשה! אם שירתם בתור לוחמים, קיימות עבורכם תוכניות רבות לקידום אישי והשתלבות בשוק העבודה, ביניהם התוכנית ״לוחמים להייטק״. תוכנית זו מציעה מגוון קורסים, חלקם קורסים קצרים של 3 חודשים שאחריהם תוכלו להשתלב בחברות הייטק ולהרוויח שכר של 8000 ש״ח בחודש ומעלה. מה גם שאת הקורסים תוכלו לרכוש בעזרת הפיקדון הצבאי שלכם. 

ואם כבר אנחנו מדברים על גישה אחרת להרוויח כסף לטיול הגדול, כאן אצלנו בתן ביס יש הרבה חבר'ה אחרי צבא שהבינו שאם הם רוצים לחסוך לטיול הגדול, עבודה במשלוחים זו אחלה הזדמנות, עם משכורת שעתית שיכולה להגיע גם ל- 80 ש"ח לשעה, בונוסים, טיפים, ותנאים סוציאליים. אם זה נשמע לכם מעניין, שלחו לנו הודעה.  

הפרד ומנף: הרגלים פיננסיים שיעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול

מלבד צמצום הוצאות ועבודה, הרגלים פיננסיים בריאים יעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול. אחד החשובים שאנחנו יכולים להציע הוא להפריד את החיסכון לטיול הגדול מחשבון העובר ושב שלכם בבנק. כי בואו נודה בזה - עבור רובנו, מה שנכנס לעובר ושב מהר מאוד יצא משם… לכן, אם אתם תוהים איך לחסוך לטיול הגדול, אחת ההמלצות הכי חשובות שנוכל לתת לכם היא פשוט להפריד בין הכסף שאתם צריכים כדי לחיות במהלך החודש, לחיסכון לטיול הגדול. 


דרך נוחה מאוד לעשות זאת היא להעביר את הכסף לתוכניות חיסכון שכל בנק מציע, כמו פק״מ (פיקדון קצר מועד) או פר״י (פיקדון ריבית יומית). מדובר במסלולי חיסכון נזילים למען מטרות מוגדרת שבעזרתם תוכלו ליהנות מריבית סולידית, כלומר סכום הכסף שתשימו שם קצת יגדל מחודש לחודש (ולא נכנס עכשיו לסיבות הכלכליות לכך…). שווה, לא? כדי להתחיל לחסוך באופן שכזה, פנו לבנקאי שיסייע לכם. בקשו ממנו שיספר לכם על פקדונות שהבנק מציע, ואיך להשתמש באפליקציה כדי להתחיל להפקיד שם כספים באופן קבוע - שאותם תוכלו לפדות אחרי שצברתם מספיק כסף לטיול הגדול. 

אפשרות נוספת להפרדת החיסכון מהעובר ושב היא פתיחת קופת גמל להשקעה. מדובר במוצר חיסכון נפוץ בזמן האחרון בקרב צעירים, לאו דווקא עבור טיולים אלא בכללי בתור חסכון ארוך-טווח. קופת גמל להשקעה מאפשרת לכם להפקיד כספים במסלול על פי בחירתכם. תוכלו לפתוח אותה בכל בתי ההשקעות שאת שמותיהם בוודאי שמעתם כבר ברדיו, ולהינות מריבית שלרוב תהייה גבוהה מזו שתקבלו בפיקדונות בבנק. עם זאת, לפני שאתם פונים לפתוח קופת גמל להשקעה אנחנו ממליצים להתייעצות עם מומחה כלשהו, בין אם זה יועץ השקעות או אולי אפילו ההורים שלכם. 

הכסף עומד להיגמר? עבודה והתנדבות מסביב לעולם יעזרו לכם להמשיך את הכיף

כפי שכתבנו למעלה, הרבה פעמים כשאנחנו עושים הכנה לטיול הגדול אנחנו שוכחים לקחת בחשבון משהו מאוד חשוב - זו תקופה ממש כיפית ויש סיכוי גדול שתרצו להמשיך לטייל גם מעבר לתכנון המקורי שלכם. איך עושים את זה באופן חוקי, למרות שהסכום שחסכתם לטיול הגדול מתחיל להיגמר? 

ברחבי העולם ישנן אופציות עבודה והתנדבות למיניהן שיאפשרו לכם לחסוך במהלך הטיול הגדול שלכם, בעוד שאתם ביעד עצמו. למשל, בעזרת פלטפורמות דוגמת WWOOF, HelpX, או Workaway תוכלו למצוא התנדבויות ועבודות זמניות ברחבי העולם. לרוב מדובר בעבודות בתמורה לאירוח ולינה, ולעיתים גם ארוחות. במקרים אחרים העבודה מתוגמלת בתשלום כלשהו. זה מאוד תלוי. ההרשמה לאתרים אלו בתור מתנדב כרוכה בתשלום שנתי סמלי, וזוהי דרך טובה לחסוך הוצאות במהלך הטיול הגדול. בנוסף, היא גם מאפשרת צבירת חוויות אותנטיות והיכרות אמיתית ומעמיקה עם אנשים מקומיים ותרבות.

wwoofing

עבודה עברית: איפה כדאי לעבוד כדי לחסוך לטיול הגדול

חלק גדול מהחיילים המשוחררים פונים לעבודה מועדפת או עבודה במלצרות כדי לחסוך לטיול הגדול. אנחנו רוצים לנצל את החלק הזה של המדריך שעוסק באיך לחסוך כסף לטיול הגדול כדי לגרום לכם לחשוב קצת אחרת על הנושא של עבודה אחרי צבא, ולנסות לאתר הזדמנויות שאולי יהיו לכם יותר משתלמות. 

למשל, ידעתם ישנם קורסי תעודה קצרים שבעזרתם תוכלו להתקבל למגוון משרות אטרקטיביות זמניות: קורסים בעיצוב גרפי, קורסים בחשבונאות, השתלמויות בתחום החינוך… הרבה מההשתלמויות ההאלו מכוסות על ידי הפיקדון הצה"לי, והן יפתחו עבורכם דלת לעבודות שיתנו לכם שכר משתלם מאוד. מקום טוב להתחיל בו כדי לטעום את המים הוא אתר הממשלה, שם מוצעים מגוון קורסים מקצועיים בחינם בתחומי עיסוק שונים: קורס באקסל, קורס לשפה הערבית, מבוא לפסיכולוגיה, ועוד עשרות קורסים נוספים. מי יודע איזה הזדמנויות הקורסים האלו יפתחו לכם, וכיצד הם יעזרו לכם לחסוך כסף לטיול הגדול? 

רוצים דוגמה נוספת לכניסה לעבודה שתאפשר לכם להרוויח כסף לטיול הגדול שאיננה במסלול המוכר של מלצרות/אבטחה? בבקשה! אם שירתם בתור לוחמים, קיימות עבורכם תוכניות רבות לקידום אישי והשתלבות בשוק העבודה, ביניהם התוכנית ״לוחמים להייטק״. תוכנית זו מציעה מגוון קורסים, חלקם קורסים קצרים של 3 חודשים שאחריהם תוכלו להשתלב בחברות הייטק ולהרוויח שכר של 8000 ש״ח בחודש ומעלה. מה גם שאת הקורסים תוכלו לרכוש בעזרת הפיקדון הצבאי שלכם. 

ואם כבר אנחנו מדברים על גישה אחרת להרוויח כסף לטיול הגדול, כאן אצלנו בתן ביס יש הרבה חבר'ה אחרי צבא שהבינו שאם הם רוצים לחסוך לטיול הגדול, עבודה במשלוחים זו אחלה הזדמנות, עם משכורת שעתית שיכולה להגיע גם ל- 80 ש"ח לשעה, בונוסים, טיפים, ותנאים סוציאליים. אם זה נשמע לכם מעניין, שלחו לנו הודעה.  

הפרד ומנף: הרגלים פיננסיים שיעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול

מלבד צמצום הוצאות ועבודה, הרגלים פיננסיים בריאים יעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול. אחד החשובים שאנחנו יכולים להציע הוא להפריד את החיסכון לטיול הגדול מחשבון העובר ושב שלכם בבנק. כי בואו נודה בזה - עבור רובנו, מה שנכנס לעובר ושב מהר מאוד יצא משם… לכן, אם אתם תוהים איך לחסוך לטיול הגדול, אחת ההמלצות הכי חשובות שנוכל לתת לכם היא פשוט להפריד בין הכסף שאתם צריכים כדי לחיות במהלך החודש, לחיסכון לטיול הגדול. 

דרך נוחה מאוד לעשות זאת היא להעביר את הכסף לתוכניות חיסכון שכל בנק מציע, כמו פק״מ (פיקדון קצר מועד) או פר״י (פיקדון ריבית יומית). מדובר במסלולי חיסכון נזילים למען מטרות מוגדרת שבעזרתם תוכלו ליהנות מריבית סולידית, כלומר סכום הכסף שתשימו שם קצת יגדל מחודש לחודש (ולא נכנס עכשיו לסיבות הכלכליות לכך…). שווה, לא? כדי להתחיל לחסוך באופן שכזה, פנו לבנקאי שיסייע לכם. בקשו ממנו שיספר לכם על פקדונות שהבנק מציע, ואיך להשתמש באפליקציה כדי להתחיל להפקיד שם כספים באופן קבוע - שאותם תוכלו לפדות אחרי שצברתם מספיק כסף לטיול הגדול. 

אפשרות נוספת להפרדת החיסכון מהעובר ושב היא פתיחת קופת גמל להשקעה. מדובר במוצר חיסכון נפוץ בזמן האחרון בקרב צעירים, לאו דווקא עבור טיולים אלא בכללי בתור חסכון ארוך-טווח. קופת גמל להשקעה מאפשרת לכם להפקיד כספים במסלול על פי בחירתכם. תוכלו לפתוח אותה בכל בתי ההשקעות שאת שמותיהם בוודאי שמעתם כבר ברדיו, ולהינות מריבית שלרוב תהייה גבוהה מזו שתקבלו בפיקדונות בבנק. עם זאת, לפני שאתם פונים לפתוח קופת גמל להשקעה אנחנו ממליצים להתייעצות עם מומחה כלשהו, בין אם זה יועץ השקעות או אולי אפילו ההורים שלכם. 

הכסף עומד להיגמר? עבודה והתנדבות מסביב לעולם יעזרו לכם להמשיך את הכיף

כפי שכתבנו למעלה, הרבה פעמים כשאנחנו עושים הכנה לטיול הגדול אנחנו שוכחים לקחת בחשבון משהו מאוד חשוב - זו תקופה ממש כיפית ויש סיכוי גדול שתרצו להמשיך לטייל גם מעבר לתכנון המקורי שלכם. איך עושים את זה באופן חוקי, למרות שהסכום שחסכתם לטיול הגדול מתחיל להיגמר? 

ברחבי העולם ישנן אופציות עבודה והתנדבות למיניהן שיאפשרו לכם לחסוך במהלך הטיול הגדול שלכם, בעוד שאתם ביעד עצמו. למשל, בעזרת פלטפורמות דוגמת WWOOF, HelpX, או Workaway תוכלו למצוא התנדבויות ועבודות זמניות ברחבי העולם. לרוב מדובר בעבודות בתמורה לאירוח ולינה, ולעיתים גם ארוחות. במקרים אחרים העבודה מתוגמלת בתשלום כלשהו. זה מאוד תלוי. ההרשמה לאתרים אלו בתור מתנדב כרוכה בתשלום שנתי סמלי, וזוהי דרך טובה לחסוך הוצאות במהלך הטיול הגדול. בנוסף, היא גם מאפשרת צבירת חוויות אותנטיות והיכרות אמיתית ומעמיקה עם אנשים מקומיים ותרבות. 

חלק 3: רשימת ציוד לטיול הגדול

ההפך מלשכוח הוא לרשום! רשימת ציוד לטיול הגדול 

כפי שכבר בטח הבנתם, כל אחד בוחר לטייל בדרך אחרת ותחת תנאים שונים. המשמעות היא שבהכנה לטיול הגדול, כל אחד גם צריך להצטייד קצת אחרת - החל מאיזה ציוד מדובר ועד לכמות הפריטים. למשל, אנשים שמעוניינים בטיולי טבע יצטרכו כמובן להצטייד בציוד מחנאות, כמו גם נעליים, ביגוד מתאים, ותרופות למיניהן. לעומתם, אלו אשר נוטים להעדיף עיירות חוף ובילויים, לא יצטרכו ציוד שכזה באותה המידה. המשתקעים מביניכם אולי אף יעדיפו לטייל עם מזוודה ולא עם תרמיל, וגם זה שינוי גדול בפני עצמו, שכן לרוב במזוודה יהיה לכם יותר מקום לנצל. ואם זה לא מספיק, אז חשוב לזכור שרשימת ציוד לטיול הגדול גם משתנה בין גברים לנשים. 


בכל זאת, ישנם פריטי ציוד שאנחנו ממליצים לכל מטיילת ומטייל לקחת, יהיה סגנון הטיול אשר יהיה: 

  • ביגוד וציוד כללי: חולצות, מכנסיים, תחתונים, גרביים, נעליים, סנדלים, שעון, סל כביסה, בגד ים, משקפי שמש, קרם הגנה 

  • ציוד מחנאות בסיסי (כולל במקומות קרים): שק שינה, ליינר, נעלי טיולים, בגדים תרמיים, מיקרו פליז, מכנסי טיולים, כפפות, כובע צמר, מעיל גשם, שלוקר, מקלות הליכה, שקיות אטומות למים, פנס (+סוללות להחלפה), מגבת מנדפת, טלפון לוויני

  • ציוד ארגוני: מנעולים, תוויות לסימון התרמיל (עם מקום לרישום שם ומספר טלפון) למקרה של אובדן, ארגוניות, חגורת כסף, אזיקונים

  • מסמכים וכספים: דרכון (+צילום דרכון כביטחון), רישיון נהיגה בינלאומי, פנקס חיסונים, רישיון צלילה ופנקס צלילה (אם רלוונטי), כרטיסי אשראי, מזומנים

  • ציוד חשמלי: סמארטפון (כמובן), טלפון חלופי (אם רלוונטי), מטען לטלפון, מטען נייד, אוזניות, מתאם חשמלי אוניברסלי 

  • היגיינה ורחצה: מברשת שיניים, משחת שיניים, מכונת תספורת/גילוח, דאודורנט, אלכוג׳ל, נגד יתושים, וזלין לשפתיים, נייר טואלט/מגבונים, פלסטרים, אקמול, דקסמול או אדוויל


סיכום: הכנה לטיול הגדול היא בשבילכם

עוף גוזל, חתוך את השמיים: סיכום הכנה לטיול הגדול 

אם ממש הרגע גזרתם חוגר, קחו לכם בינתיים מנוחה קלה- הניחו את נעלי החי״ר והמדים במחסן של סבא, ולכו תרימו כוסית עם החברה׳ באיזה בר. בקיצור, פשוט תספגו את ניחוח האזרחות. צלחתם את צה״ל! כשאתם מרגישים מוכנים, צאו לדרך ותכננו את טיול החלומות שלכם. רק זכרו לקחת בחשבון את הטיפים שלנו בהכנה לטיול הגדול, כן? הם נועדו עבורכם כי הטיול הזה מגיע לכם! ואם אתם במקרה מחפשים דרך מהנה לחסוך לטיול הגדול, תן ביס מזמינים אתכם ליצור קשר ולהציע את עצמכם בתור שליחים. 

המדריך הובא לכם ע״י תן ביס. מחפשים דרך כיפית לחסוך לטיול הגדול? הגישו מועמדות והצטרפו אלינו כשליחים!

שיתוף הפוסט
Author avatar

נכתב על ידי:צוות משאבי אנוש- שליחים

מומחי משאבי האנוש שלנו נמצאים בכל רחבי הארץ וישמחו לעזור לכל שליח ושליחה של תן ביס, ולמי שמתלבטים אם להצטרף למערך השליחים.

בעקבות המצב הבטחוני אנו פועלים במתכונת מצומצמת ולפי הנחיות פיקוד העורף, לכן יתכנו זמני מענה ארוכים מהרגיל ויתכן וחלק מאזורי החלוקה שלנו יהיו סגורים לגיוס. תודה רבה על הסבלנות ומאחלים לכולנו ימים שקטים ובטוחים. כדי להתחיל הקליקו

מוכנים להצטרף ולהתחיל להרוויח?

תן ביס מחכה לכם!